• by:
  • July 1st, 2019
  • Category:

Juli 2019


Juli 2019

We hebben er lang op gewacht maar de lente is in het land. We hopen dat jullie genieten van het zonnige weer en dat jullie de wandelschoenen aantrekken om de mooie natuur in zijn lentepracht te ontdekken.

Ook als club zijn we al druk bezig geweest met het ontwerpen van een nieuwe website, die kortelings in de ether zal gaan. Een totaal vernieuwde site, die jullie nog meer informatie zal geven over de werking van de club.

Het ledenbestand is bijgewerkt en tot op de dag van vandaag telt onze club 292 actieve leden. Het nieuwe Bestuur is al ingewerkt en draait nu op volle toeren voor onze Airportwandeling van 10 mei 2020.


parkvrienden

Maar laten we eerst terug blikken op de voorbije maanden….

Tijdens de zaterdag van de carnavalstoet in Zaventem op zaterdag 16 maart 2019, hielden de Parkvrienden hun “Pellepatat-kermis”. De kaarten - 1.200 stuks - waren al dadelijk uitverkocht. Voor volgend jaar heeft de Voorzitter besloten, om nog eens 200 kaarten meer te laten drukken. Vele inwoners van Zaventem houden die dag vrij, om niet alleen naar de carnavalstoet te komen kijken, maar ook om lekkere pensen te komen eten bij de Parkvrienden. Een stroom van mensen – nog meer dan vorige jaren – kwamen de PV steunen bij hun eetfestijn.. Ook verschillende carnaval groepen kennen nu de weg naar de zaal Sint Maarten. Dank aan de Nachtuiltjes, de Varkenskoppen, de groep “Doar es ne Hoek Af”, alsook enkele groepen van buiten Zaventem. Ook wandelclubs zoals Houtheimstappers & Singelwandelaars, kwamen een kijkje nemen en proeven van alle lekkers En mensen dat doet plezier, als verenigingen onder elkaar zich weten te waarderen . Hou volgend jaar zaterdag 14 maart 2020 al maar vrij in jullie agenda. Wij danken iedereen voor hun komst. Ook onze medewerkers DIKKE MERCI voor hun jaarlijkse inzet.
Een tweede groot evenement was onze Airportwandeling op zondag 12 maart 2019. Wat gaat de tijd toch vlug. Het is al 11 jaar dat we deze wandeltocht organiseren, met telkens nieuwe parcours en nieuwe bezienswaardigheden voor iedere deelnemer. Dit jaar mochten we zo maar eventjes 1.362 wandelaars welkom heten in Zaventem. Ook een bomvolle bus met wandelaars “De Rakkers uit Hasselt” hadden interesse in onze wandeltocht. De wandelaars konden dan ook genieten van stijgende en dalende vliegtuigen op de spottersplatforms. Voor wandelaars uit Oost, West Vlaanderen & Limburg was dit een uniek schouwspel. De mooie vernieuwde wandelparcours, langs veldwegen rond Kortenberg en Nossegem, trokken vele stappers naar de inschrijvingstafel van onze club. Daar bovenop hebben we dan ook nieuwe leden mogen inschrijven, met de bedoeling dat zij iedere zondag met de club mee komen wandelen. Op het einde van de dag was iedereen moe, maar tevreden van het behaalde resultaat. Dank aan alle wandelaars die nu weten dat Zaventem niet alleen de “Ring & de luchthaven” is, maar dat wij ook nog mooie natuur weten aan te bieden, voor mensen die van rust, fauna en flora houden.Dank aan de parcoursmeester in het bijzonder John Van Herck en Marc Derese en onze Voorzitter, die weer gezorgd hebben dat de wandelaars heel tevreden waren over de verschillende parcours.

Ook aan onze mannen Frans Lievens, Ronny Stroobant, Josse Cammaerts en David Janssens die elk jaar klaar staan om deze parcours te gaan pijlen en afpijlen..

Ook mogen we Ronald Vandenborre en Kris Mampaye niet vergeten, die elk jaar de “Wandeltocht-pijlen” gaan omhoog hangen.


De voorbereidingen voor onze Vlaams Brabant Wandelt -  Airportwandeling - van zondag 10 mei 2020 lopen zeer vlot. Wij hebben dan ook een tweede vergadering gehad op maandag 27 mei 2019 met alle verantwoordelijken voor deze organisatie. Verschillende punten volgens het draaiboek werden besproken, zoals het lenen van tenten aan de gemeente, het zetten van afsluitingen voor de veiligheid van de wandelaars, publiciteit voeren, het promotiedorp, promotiestands enz….

Er werd samengekomen met de mensen van WSVL op woensdag 03 april 2019. Alle instructies en de te volgen regels moesten besproken worden zoals, het opstellen & verdelen van flyers, de verschillende briefwisseling die moet uitgevoerd worden, de promotiestands die aanwezig zullen zijn zoals: WSVL, Vayamundo, Mooimakers, Intersoc enz… Alles moet kaderen volgens de regels van WSVL.

Op 23 april kregen we bezoek van WSVL in de zaal Sint Maarten om onze infrastructuur goed of af te keuren. Gelukkig voor ons was alles prima in orde, buiten dat we moeten zorgen om de IN en UIT van elkaar te scheiden, voor de toeloop van de wandelaars. Ok enkele toiletten van TOI-TOI moeten bijbesteld  worden.. Op maandag 6 mei hebben we samen gezeten met de Schepen van sport dhr Piet Ockerman en dhr Sam Janssens (sportraad) om een eventuele toelage te bekomen. Een kostenraming werd opgesteld door Christiane en overhandigd aan de Schepen. Christiane heeft voor iedere postverantwoordelijke een draaiboek gemaakt, die opgevolgd moet worden. Een volgende vergadering zal plaatsvinden op maandag 23 september in het kleine kerkje om 19u30.


Voor deze wandeltocht zal er op tijd reclame gemaakt worden.  De club gaat dan ook T-Shirts laten drukken met de opdruk van het logo Vlaams-Brabant-Wandelt te Zaventem. Elke Parkvriend die regelmatig gaat wandelen, heeft recht op zo’n gratis T-Shirt. Let wel op het aantal is beperkt. Neem hiervoor contact op met de Voorzitter.

BRAVO !!


Aan Famaey Ann – Derese Marc – Jacobs Cathy.
Zij hebben de cursus Wandelbegeleider gevolgd op zaterdag 4 mei 2019 en zijn alle drie geslaagd voor deze opleiding.
Marc Derese zou graag een groepje van wandelaars willen samenstellen, om af en toe eens lange afstanden te doen. Wie wil mee stappen kan contact opnemen met Marc (0498/25.05.05). Onderling af te spreken waar en wanneer…..


In een notendop:          

Hebben meegedaan aan de “Tweedaagse van Blankenberge”: Ronny Stroobants, Tania Van Cotthem, David Janssen en Ann Janssens
Zijn te voet naar Scherpenheuvel geweest: Blanckaert Lugarde, Blanckaert Erik en Vandenbroeck Laurien.
PROFICIAT AAN BEIDE TEAMS !!!                 
(Er zijn misschien nog andere PV’s die meegedaan hebben aan grote afstanden…. laat het ons weten.)

Twee bus uitstappen zijn nu ook al achter de rug. Zottegem 30 mei en De Panne 01 juni 2019. In Zottegem “Oost-Vlaanderen Wandelt” waren maar liefst 3.850 wandelaars ingeschreven. De Parkvrienden waren met 42 stappers. Over de parcours waren vele deelnemers niet te spreken. De 12km, was een echte “stratenloop”. Daar tegenover hebben we een mooie dag beleefd met de vogelvrienden van de “Kille-Meutel in De Panne. Onder een stralende zon hebben we vanaf het centrum “De Duinpanne” een mooie wandeling gemaakt. Andere PV’s zijn - met gidsen - meer te weten gekomen over de fauna en flora. Andere hebben een strandwandeling gemaakt. Dus er was voor ieder wat wils.