• by:
  • May 1st, 2019
  • Category:

Mei 2019


We hebben er lang op gewacht maar de lente is in het land. We hopen dat jullie genieten van het zonnige weer en dat jullie de wandelschoenen aantrekken om de mooie natuur in zijn lentepracht te ontdekken.

Ook als club hebben zijn we al druk bezig geweest met het ontwerpen van een nieuwe website, die kortelings in de ether zal gaan. Een totaal vernieuwde site die jullie nog meer informatie zal geven over de werking van de club.

Tijdens de zaterdag van de carnavalstoet in Zaventem op 16 maart 2019, hielden de Parkvrienden hun “Pellepatat-kermis”. De kaartenverkoop was al dadelijk uitverkocht. Voor volgend jaar heeft de Voorzitter besloten om nog 200 kaarten meer te laten drukken. Vele inwoners van Zaventem houden dan ook die dag vrij om niet alleen naar de carnavalstoet te gaan kijken, maar ook om lekkere pensen te komen eten bij de Parkvrienden. Tot tweemaal toe hadden we een bomvolle zaal. Een stroom van mensen die kwamen proeven van pensen, koteletten en de spieringen alsook de balletjes in tomatensaus voor de kleinste. Ook verschillende carnaval groepen kennen nu de weg naar de zaal Sint Maarten op het Veldeke en dat doet plezier. Hou volgend jaar dus al maar zaterdag 14 maart vrij in jullie agenda. Wij danken iedereen voor hum komst.


Een tweede groot evenement was onze Airportwandeling op zondag 12 maart 2019. Het is al 11 jaar lang dat we deze wandeltocht organiseren, met telkens nieuwe parcours en nieuwe bezienswaardigheden voor iedere deelnemer. Dit jaar mochten we zo maar eventjes 1.362 wandelaars welkom heten in Zaventem. Ook een bomvolle bus met wandelaars “De Rakkers uit Hasselt” hadden interesse in onze wandeltocht. De wandelaars konden dan ook genieten van stijgende en dalende vliegtuigen op de spottersplatforms. Voor wandelaars uit Oost, West Vlaanderen & Limburg was dit een uniek schouwspel. Ook de mooie vernieuwde wandelparcours, langs veldwegen rond Kortenberg en Nossegem trokken vele stappers naar de inschrijvingstafel van onze club. Daar bovenop hebben we dan ook nieuwe leden mogen inschrijven met de bedoeling van iedere zondag met de club te komen wandelen. Op het einde van de dag was iedereen moe, maar tevreden van het resultaat dat wij dit jaar behaalde bij de inschrijvingen. Dank aan alle wandelaars die nu weten dat Zaventem niet alleen de “Ring” is, maar dat wij ook nog mooie natuur weten aan te bieden, voor mensen die van rust, fauna en flora houden.


Hou ook rekening met korteling drie bus uitstappen:


30 mei gaan we naar Zottegem bij onze wandelvrienden ‘Wandelclub EGMONT ZOTTEGEM’

01 jnui gaan we naar De Panne met de vogelvrienden van de ‘Kille-Meutel’

30 juni gaan we naar Sint Denys naar de wandelclub ‘WSK MARKE’

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Dus vlug inschrijven is de boodschap.

 

Zaterdag 8 juni is het weer zover. Onze club organiseert een petanquewedstrijd samen met de vrieenden van Café “Cité”. Iedereen is welkom om te spelen of te komen supporteren. Je hoeft geen kampioen te zijn, maar leute en plezier tussen twee clubs is het belangrijkste om een toffe namiddag met elkaar door te brengen. Na de wedstrijd kan iedereen gratis genieten van broodjes uw aangeboden door de Parkvrienden samen met een lekkere pint bier of een tas koffie.